Miriam Haagh lijsttrekker PvdA Breda

Geschreven door Joris Hoogbergen op 30 augustus 2017

29 augustus heeft de ledenvergadering van de Partij van de Arbeid in Breda Miriam Haagh (wethouder voor zorg, onderwijs & dienstverlening) gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. De leden van de PvdA roemen haar om haar sociale gezicht en verbindende kwaliteiten.

Haagh is blij dat de leden haar voordragen: "Samen met maatschappelijke organisaties, Bredanaars, het stadsbestuur en collega’s werk ik dagelijks aan een sociale stad, persoonlijke zorg en goed onderwijs. Die klus is nog lang niet af. Kijk bijvoorbeeld naar het aantal voortijdig schoolverlaters. Dat waren er in 2006 610 en in 2016 265, een prachtige daling dus. Maar iedere jongere die zonder diploma thuis zit is er één teveel.  Ik wil de komende jaren nog dichter naar nul voortijdig schoolverlaters. En dat kan als we in Breda de juiste investeringen doen. Investeringen in de fysieke leefomgeving van de Bredanaars én investeren in de mensen zelf. Het zijn de mensen die Breda mooi maken, en daar gaat het om!"

Joris Hoogbergen (voorzitter PvdA Breda): "Miriam geeft Breda een sociaal gezicht. Ze is niet voor niets in 2016 tot Taalheld gekozen door haar inzet voor de laaggeletterde Bredanaars. Daarnaast heeft ze ervoor gezorgd dat de veranderingen in de zorg in Breda goed zijn doorgevoerd. In Breda kan je door het werk van Miriam spreken van maatwerk in de zorg. Miriam staat tussen de mensen, is verbindend en daarom ben ik blij dat zij onze lijsttrekker is."

Niet alleen de PvdA-leden in Breda steunen Miriam Haagh op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen. In een filmpje geven verschillende betrokken Bredanaars aan hoe ze de samenwerking met Miriam waarderen en haar als lijsttrekker steunen.
Sinds 2006 is Miriam Haagh namens de PvdA actief in de Bredase gemeenteraad en in 2014 werd zij wethouder. Zij is 44 jaar, getrouwd en moeder van twee schoolgaande kinderen.  Haagh is tot op heden de enige vrouw die in Breda tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 verkozen is.

Video bij dit artikel

Video: PvdA Breda

Laat een reactie achter