Zinloos solliciteren

Zinloos solliciteren

Veel ouderen sturen week in week uit sollicitatiebrieven zonder enig resultaat. Hun kans op het vinden van werk is nihil. In hoeverre is het solliciteren dan zinvol? Zijn er andere activiteiten die zowel voor de betrokkene als voor de maatschappij de voorkeur zouden moeten krijgen? Deze vragen stelt PvdA-fractievoorzitter Henk van der Velde het college.

[lees verder...]

Eerste editie #BredaPraat

Eerste editie #BredaPraat

Samen met de andere coalitiepartijen is het initiatief genomen voor een debatavond buiten de de muren van het Stadhuis: #BredaPraat. De gedachte is om onderwerpen aan de orde te stellen die leven in de gemeente. Het wordt nadrukkelijk geen politiek café.  De doelstelling is ook om als politiek na de eerste editie een stap terug te zetten, zodat het een partijonafhankelijke terugkerende avond wordt en blijft.

 De eerste editie is op 8 November, met als centrale vraag: "Is Breda nog wel een leuke uitgaansstad?"

[lees verder...]

#BredaPraat

#BredaPraat

De eerste editie van #BredaPraat, met als centrale vraag: "Is Breda nog wel een leuke uitgaansstad?"

[lees verder...]

Additional Info

  • Voor wie? Iedereen!
  • Hoe laat? 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur)
  • tot 21:30 uur (einde programma, gelegenheid tot napraten)
  • Locatie: Kerkplein Venue
  • Plaats: Breda
  • Activiteit: Open bijeenkomst
  • Met: Wethouder B. Adank, burgemeester P. Depla
Zorgen over uitbreiding geitenstal Teteringen

Zorgen over uitbreiding geitenstal Teteringen

Naar aanleiding van het artikel in BNdeStem van 19 oktober over de uitbreiding van de geitenhouderij aan de Blauwhoefsedreef in Teteringen hebben de fracties van de PvdA, D66, GroenLinks en SP elkaar opgezocht en schriftelijke vragen aan het college gesteld. Eerder dit jaar stelde de PvdA Breda-fractie kritische vragen over de komst van een geitenstal in Bavel. Samen met de andere fracties maakt de PvdA zich zorgen over (te) grote geitenstallen dicht bij stedelijk gebied. op 30 oktober is het antwoord van het college als bijlage toegevoegd.

 

[lees verder...]

Redhead days weg uit Breda?

Ondanks dat ook deze editie van de Redhead days (voorheen roodharigendag) weer zeer geslaagd was, heeft de organisator plannen om het evenement te verplaatsen naar een andere stad. De fracties van de PvdA en VVD vragen het college wat zij ondernemen om dit oorspronkelijk Bredase evenement voor onze stad te behouden. Op 10 oktober is het antwoord van het college toegevoegd (bijlage).

[lees verder...]

Doorlooptijden schuldhulpverlening

Is in Breda de hulp aan inwoners met financiële problemen goed geregeld of worden de doorlooptijden overschreden? PvdA-fractievoorzitter Henk van der Velde vroeg het 't college. Op 3 oktober is het antwoord van het college toegevoegd.

[lees verder...]

Feestelijke opening Campus Markenhage

Na jaren van plannen maken is het eindelijk zo ver! Het Markenhage College, Michaël College en Orion Lyceum openen deze donderdag de deuren van een gezamenlijke campus aan de Emerweg. Zo’n 1500 leerlingen volgen hier verschillende vormen van onderwijs. Deze ontwikkeling werd mede mogelijk door kansen die de doordecentralisatie van de middelen voor onderwijshuisvesting bood. Sinds 2014, destijds een wens van de Partij van de Arbeid, zijn de middelen in handen van de schoolbesturen. Deze drie scholen, ieder met een heel eigen identiteit, hebben de handen ineen geslagen en vieren donderdag een feestje op de opening. De leerlingen volgen al een paar weken les in het nieuwe gebouw, maar gisteren werd het openingsfeestje gevierd; samen met onze wethouder Onderwijs Miriam Haagh.

Op het feestje; “De verscheidenheid in het onderwijs geeft kleur aan onze stad en helemaal aan deze campus. Drie scholen, drie gebouwen in één! Onder dat gezamenlijke dak vindt goede samenwerking en uitwisseling plaats met mooie focus op kunst en cultuur. De opening belooft veel voor de toekomst!“.

De PvdA feliciteert de leerlingen, docenten en besturen met deze prachtige samenwerking en  leeromgeving.

 

[lees verder...]

Pagina 1 van 41