De kiezer heeft gesproken...

Geschreven door campagneteam op 20 maart 2014

Met veel dank aan de kiezers die wel hun vertrouwen hebben uitgesproken in de PvdA, kunnen we niet anders dan de conclusie trekken dat het resultaat van de gemeenteraadsverkiezingen voor onze partij ronduit slecht is. Van 8 naar 4 zetels, na zo'n intensieve campagne, da's echt flink slikken!

De grootste winnaars zijn de SP met een verdubbeling van het aantal zetels (van 3 naar 6) en D66 die eveneens 3 zetels winst boekte en nu evenveel zetels heeft als de VVD(8). Deze laatste blijft wel de grootste partij van Breda. GroenLinks heeft nu drie zetels (-1). Tegen de landelijke trend in behielden CDA en Breda'97 hun 6 resp. 2 zetels. BOB en Trots/OPA krijgen ieder één stem in de gemeenteraad en GemeenteBelangenBreda (voorheen LeefbaarBreda) keert niet terug in de nieuwe samenstelling.

Ondanks dat de fractie halveerde, blijft PvdA Breda een partij waarop de Bredanaar kan bouwen en vertrouwen. De uitdagingen die gemeente tegemoet ziet op het gebied van werk en zorg zijn groot. Breda verdient een aanpak waarin de menselijke maat leidend is! Met onze (veer)krachtige mensen blijven we ons daarvoor onverkort en met passie inzetten.

Aan de inzet van het geweldige enthousiaste campagneteam heeft het niet gelegen. Dank aan die talloze vrijwilligers die zich de afgelopen maanden en weken keihard hebben ingezet, die aanbelden bij duizenden Bredanaars en boeiende gesprekken met hen voerden en debatteerden op niveau! Deze groep heeft iets enorm krachtigs dat ons bindt: Onze passie voor Breda!

Laat een reactie achter