PvdA enthousiast over actieplan JOGG Breda

Geschreven door Webredactie op 18 april 2016

Breda is één van de steden waar JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) wordt uitgevoerd. Na een succesvolle pilot in twee wijken, is dit jaar besloten om de hele stad te 'joggen' tot 2018.

Op 13 april sprak de commissie Maatschappij over het Actieplan JOGG. PvdA-woordvoerder Ruth Giebels is enthousiast:  "Het gaat bij JOGG om overgewicht terug te dringen, maar zeker ook het voorkomen van overgewicht en om onze jongeren in de stad bewust te maken van een gezonde levensstijl. Gezond leven, sporten, bewust eten, dat moet de normaalste zaak van de wereld worden en als een rode draad door het leven van de Bredase jongeren lopen.  Om dat te doen wordt er nauw samengewerkt met GGD en JGZ. Maar er zijn uiteraard veel meer partners, zoals sportkantines, huisartsen, scholen, supermarkten, verwante bedrijven, die allemaal meedenken en meedoen om JOGG een logische waarde in Breda te laten zijn.

De PvdA is erg blij met de gemaakte stappen tot nu toe en ondersteunt wethouder Haagh volledig in haar plannen voor de toekomst. In het actieplan 2016-2018 dat gemaakt is - samen met een goed communicatieplan - staan veel goede en leuke initiatieven om de Bredase jongeren gezond en fit te houden of te maken. Zoals het stimuleren van water drinken door meer watertappunten te maken op plaatsen waar jongeren komen, gezonde schoolpleinen en door in de openbare ruimtes van onze stad te zorgen voor mogelijkheden om gratis te bewegen en te sporten.

Om dit goed onder de aandacht te krijgen van de jongeren wordt onder andere gewerkt met JOGG ambassadeurs. Jonge rolmodellen die of zelf te maken hebben gehad met overgewicht of die al bekend staan om hun gezonde levensstijl. Zij zijn een belangrijke schakel in de communicatie, want daarmee kom je direct terecht in de leefwereld van de jongeren. Maar ook de ouders en de scholen zijn van groot belang. In de communicatie wordt gebruik gemaakt van online kanalen zoals social media maar zeker ook offline in de zichtbaarheid."

U zult de komende jaren de JOGG-ers vaak tegen komen. Bewegen en gezond eten en leven is enorm belangrijk en zeker ook gewoon leuk! Daar is de PvdA Breda van overtuigd.

Voor meer informatie over JOGG: www.jogg-breda.nl

Laat een reactie achter