Kandidaatstelling gemeenteraadsverkiezingen 2018

Geschreven door Afdelingsbestuur op 01 juni 2017

Op 21 maart 2018 vinden er gemeenteraadsverkiezingen plaats. We zijn daarom op zoek naar PvdA Breda leden die een verkiesbare of onverkiesbare plek op de kandidatenlijst ambiëren. Naast kandidaat-raadsleden zoeken we mensen (leden of niet-leden) die een actieve rol willen spelen in de afdeling: in de campagne, bij de totstandkoming van het verkiezingsprogramma en als bestuurslid van de afdeling. Elke hulp is welkom!

Raadslidmaatschap
De kandidaatstelling voor het raadslidmaatschap is geopend en sluit op 18 september 2017. Zodra een kandidatuur is ontvangen wordt de interne bereidverklaring en erecode toegezonden aan de kandidaat. Beide dienen ondertekend retour gestuurd te worden en dienen voor 25 september 2017 bij de secretaris van de kandidaatstellingscommissie in bezit te zijn.

Solliciteren voor het raadslidmaatschap doe je bij de secretaris van de adviescommissie kandidaatstelling Ron Elshout (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Scholing: Jan Schaperleergang
Om  je goed voor te bereiden op het raadslidmaatschap biedt de PvdA Brabant de Jan Schaperleergang aan. De leergang bestaat uit 2 fases. In de eerste fase maak je kennis met het raadswerk, hoor je wat er voor nodig is om dat goed te doen en ontdek je of dat werk iets voor je is. Fase 1 is inmiddels afgerond. Als je enthousiast raakt kun je naar fase 2. Je leert dan meer over de beginselen en geschiedenis van de PvdA en de werking van politiek.  Meerdere thema's komen aan bod en bovendien krijg je communicatietraining. Je leert presenteren en omgaan met sociale media. Er is aandacht voor regionale thema's en je kunt je netwerk vormen en uitbreiden.  Fase 2 vindt plaats in september/oktober.

Fase 2 wordt landelijk georganiseerd. De locatie is centraal in Brabant. Afhankelijk van het aantal deelnemers kan het zijn dat we gaan werken met meerdere locaties. Er wordt een eigen bijdrage gevraagd. Voor  fase 2 is dat € 50,00. Meer informatie kun je krijgen bij het afdelingsbestuur of bij Gerben Welling, lid van het gewestbestuur van PvdA Brabant: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op de landelijke website vind je ook informatie over de benodigde competenties en vaardigheden: https://www.pvda.nl/partij/opleidingen/jan-schaper-leergang/

Als je fase 2 wilt volgen, geef je dan zo snel mogelijk op bij Gerben Welling.

Vragen? 
Als je vragen hebt over de procedure voor de kandidaatstelling voor de gemeenteraadsverkiezingen of over de functieprofielen kun je contact opnemen met de voorzitter van de adviescommissie kandidaatstelling Erik van Merrienboer (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Laat een reactie achter