Raadslid worden? Volg de Jan Schaper leergang!

Geschreven door Webredactie op 09 mei 2017

De voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 zijn begonnen: een lang proces met vele stappen. Zo gaan we op zoek naar goede mensen die de PvdA willen én kunnen vertegenwoordigen. Lijkt het je een uitdaging onze idealen en wensen waar te maken? Wil je meebeslissen over wat er in je eigen omgeving gebeurt? Dan is het raadslidmaatschap misschien iets voor jou!

Om te ontdekken of zo'n functie bij je past bieden we je aan om in Brabant de Jan Schaper leergang te volgen. De leergang bestaat uit 2 fases In de eerste fase maak je kennis met het raadswerk, hoor je wat er voor nodig is om dat goed te doen en ontdek je of dat werk iets voor je is.

Als je enthousiast raakt, kun je door naar fase 2. Je leert dan meer over de beginselen en geschiedenis van de PvdA en de werking van politiek. Meerdere thema's komen aan bod en bovendien krijg je communicatietraining. Je leert presenteren en omgaan met sociale media. Er is aandacht voor regionale thema's en je kunt je netwerk vormen en uitbreiden.

Data en locatie
Fase 1
- Zaterdagochtend 10 juni 2017 10.00 uur
- Zaterdagochtend 24 juni 2017 (combinatie met de Brabantdag)
- Zaterdagochtend 8 juli 2017 10.00 uur 

Fase 2
Data nog niet bekend, volgen later. Deze fase wordt landelijk georganiseerd

De locatie voor fase 1 plannen we centraal in Brabant. Afhankelijk van het aantal deelnemers kan het zijn dat we gaan werken met meerdere locaties.

Eigen bijdrage
Er wordt een eigen bijdrage gevraagd. Voor fase 1 is dat € 25,00 en voor fase 2 € 50,00.

Meer informatie
Meer informatie kun je krijgen bij je afdelingsbestuur of bij Gerben Welling, lid van het gewestbestuur van PvdA Brabant: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op de landelijke website vind je ook informatie over de benodigde competenties en vaardigheden: https://www.pvda.nl/partij/opleidingen/jan-schaper-leergang/

Aanmelden
Geef je in ieder geval op vóór 1 juni 2017 via deze link: https://nl.surveymonkey.com/r/Opleidingeninteresse 

Laat een reactie achter