Attje Kuiken en Petra Koenders op kandidatenlijst Tweede Kamer

Geschreven door Afdelingsbestuur op 15 januari 2017

Op zondag 15 januari heeft de PvdA de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart vastgesteld. Bredanaars Attje Kuiken en Petra Koenders staan op plaats 6 en 54. Op de lijst staan nog 6 andere kandidaten uit Noord-Brabant, waaronder Joke de Kock uit buurgemeente Terheijden (plaats 12) en statenlid Martijn de Kort uit Vught (plaats 25).

 

Attje Kuiken (39) is de huidige voorzitter van de tweede kamerfractie. Zij  is vanaf 2006 lid van de Tweede Kamer. Attje is geboren in Groningen en verhuisde op haar tiende naar Friesland. Na een HBO-studie in Leeuwarden ging ze studeren in Tilburg. In Breda richtte zij een afdeling op van de Jonge Socialisten. Kinderen zijn haar drijfveer als kamerlid.

Petra Koenders (49) maakt als commissielid deel uit van de fractie PvdA Breda. Zij heeft zitting in de commissies Maatschappij en Economie en is onder andere woordvoerder sport en cultuur. Petra is directeur van Centre of Expertise BioBased Economy en daarmee vooral deskundig het gebied van onderwijs en duurzaamheid. Onderwijs is in haar ogen belangrijk om mensen keuzes te bieden en om jonge en sociaal betrokken mensen op te leiden.

Lees op de site van de PvdA meer over de motivatie van Attje en Petra en alle andere kandidaten: https://www.pvda.nl/verkiezingen/kandidatenlijst/

 

Laat een reactie achter