Alle mbo'ers reizen sinds deze week gratis naar school!

Geschreven door Anja Wassing op 12 januari 2017

120.000 mbo-studenten van onder de 18 jaar kunnen sinds 1 januari 2017 gratis naar school reizen. Sinds 1 januari hebben zij net als volwassen studenten recht op een gratis OV. Fijn voor de studenten, maar ook voor hun ouders die vaak honderden euro's per jaar uitgaven aan bus- en treinabonnementen. De PvdA is blij met dit succes.

 

Het was eigenlijk raar dat voorheen MBO studenten pas vanaf hun 18 jaar een gratis OV kaart kregen. Bij de start van hun studie op 16 jarige leeftijd waren de (vaak hoge) reiskosten voor hen een belemmering om de opleiding van hun keuze te gaan volgen.  Daarom kozen ze dan vaak maar voor een  opleiding op het ROC in de buurt.  En als die vol zat kozen ze daar noodgedwongen voor een andere opleiding. Niet goed voor de motivatie, zult u zeggen.  Maar wat moet je als je ouders niet voldoende geld hebben om jouw studiekosten en ook nog reiskosten te betalen. Want in tegenstelling tot het VO zijn de schoolboeken  in het MBO niet gratis.

De JS en de PvdA hebben zich hard gemaakt voor  de gratis OV kaart voor deze  MBO studenten. Zo kunnen ook zij beter hun dromen waar maken. Zij zijn de immers de ondernemers en werknemers van de toekomst waar het grootste deel  van onze economie op draait en die in ons dagelijks leven elke dag voor ons paraat staan!

Laat een reactie achter