Jan Schaper leergang van start

Geschreven door Erwin Hoek op 12 juni 2017

Afgelopen weekend startten in Breda 25 geïnteresseerden uit West-Brabant voor PvdA-raadswerk met de Jan Schaperleergang.

Na de opening van Marjolein de Wit was er een voorstelrondje van de deelnemers - van jong tot iets minder jong. Naast de persoonlijke achtergronden werd ook aangegeven waarom deelgenomen werd aan deze leergang.

Daarna werd er uitgebreid gesproken met ervaren PvdA raadsleden Michael Yap, Ronald Heesbeen en Miriam Haagh, die ook haar ervaring als wethouder deelde. Vragen als "Wat houd het raadslidmaatschap in?", "Wat doet het met je privé? " en "Hoe blijf je integer?" werden uitgebreid beantwoord.

De drie ervaringsdeskundigen werden goed aan de tand gevoeld en vele vragen werden op ze afgevuurd. Ook politieke kwesties als voorbeeld werden niet geschuwd. Het was een mooi en leerzaam gesprek, zonder het idee te hebben dat we aan een leergang bezig waren. Wat een energie, verbondenheid en strijdvaardigheid is er bij deze sociaal democraten!

Na deze sessie is er bij iedereen nu een goed beeld hoe het raadswerk eruit zou kunnen zien.  Op naar de Brabantdag voor het vervolg, hebben jullie je al aangemeld? http://bit.ly/2rM373M

Laat een reactie achter